Header EPS (airpop®)

EPS (airpop®)

Andere bekende namen voor EPS zijn piepschuim of airpop®. Het is een uniek en duurzaam materiaal. EPS bestaat voor 98% uit lucht en is 100% recyclebaar. Hordijk EPS Verpakkingen en Isolatie biedt een uitgebreid scala aan EPS-producten.

EPS wordt als kunststof gemaakt van aardolie. Hiervoor zijn een aantal bewerkingen nodig. Uiteindelijk ontstaat dan de grondstof expandeerbaar polystyreen: ofwel EPS. Dit zijn kleine harde korrels die in verschillende maten aan ons worden geleverd.

EPS-parels

De EPS-korrels verwerken we in onze fabriek in Delft tot unieke producten. Hierbij voegen we niets anders toe dan stoom. Met de stoom verhitten we de korrels. Hierdoor wordt het in de korrels aanwezige pentaan gasvormig en expanderen de korrels tot EPS-parels.

Dit gebeurt zowel onder invloed van het pentaan als de stoom. Door afkoeling condenseren daarna zowel de stoom als het pentaan. Door de ontstane onderdruk komt hierna 98 procent lucht in de parels.

Productieproces

Tijdens en na het productieproces verdwijnt het pentaan uit het EPS. Het pentaan vangen we op en gebruiken we daarna voor de opwekking van de stoom. De EPS-parels zijn tijdens dit proces opgeslagen in grote silo’s.

Hierna worden de EPS-parels geïnjecteerd in de matrijs van de vormautomaat. Met stoom verhitten we de parels opnieuw. En omdat deze opgesloten zitten ontstaat er een aaneengesloten product.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief