Header Werken bij

Werken bij

Als familiebedrijf is de Hordijk Groep een toonaangevende toeleverancier van producten en diensten voor de food- & agrisector. We zijn zowel in Nederland als in het buitenland actief.

Onze historie gaat meer dan 100 jaar terug. In 1922 is het timmerbedrijf Hordijk opgericht. Inmiddels werken er zo’n 500 mensen bij de Hordijk Groep, hebben we meerdere productiebedrijven en realiseren we een omzet van 125 miljoen Euro per jaar. We maken onder meer kunststofverpakkingen voor (verse) voedselproducten, producten voor de bouw en de tuinbouw en we ontwikkelen glastuinbouwsystemen van staal en aluminium. We hebben duurzaamheid en innovatie hoog in het vaandel staan.

Onze bedrijven

Onze dochterondernemingen zijn:

 • Hordijk Verpakkingen
  Extrusie en Thermovormverpakkingen van PET en PP op twee productielocaties in Zaandam.
 • Hordijk Spuitgiet Verpakkingen
  Spuitgietverpakkingen en extrusieblazen van PP en PE met of zonder IML-label.
 • Hordijk EPS Verpakkingen en Isolatie
  EPS (airpop®) verpakkingen, (tuin)bouw- en isolatieproducten, pharma en industriële toepassingen van Particle Foam.
 • Alcomij
  Stalen en aluminium kasdeksystemen en logistieke hulpmaterialen.
 • In Duitsland heeft Hordijk een bedrijf onder de naam Hordijk Verpackungen.

Door onze uitgebreide kennis en ervaring zijn wij als geen ander in staat in te spelen op de specifieke vragen en wensen van onze klanten. Wij staan bovendien in voor de hoogst haalbare (product-) kwaliteit en de grootst mogelijke leverbetrouwbaarheid. Dat maakt Hordijk sinds jaar en dag tot een zeer gewaardeerd leverancier van kunststof producten voor talloze bedrijven, groot en klein.

Voor onze EPS-fabriek in Delft zijn wij op zoek naar een:

PRODUCTIELEIDER

Als Productieleider heb je een aantal reguliere taken en verantwoordelijkheden. In deze functie werk je samen met de voorman en je team om de productie-, efficiency en kwaliteitsdoelstellingen te behalen. In je dagelijks overleg met de Operations Manager bespreek je de voortgang en resultaten van jouw ploeg. Je denkt mee in optimalisatie van de medewerkers en machines. Je helpt de medewerkers met duidelijke instructies en aanwijzingen en coacht hen in hun werk. Je werkt nauw samen met de Technische Dienst, Kwaliteit en Commerciële Binnendienst om de planning ‘on track’ te houden.

Verder werk je aan je eigen groei en die van de organisatie in aanvullende en innovatieve projecten. Je hebt ervaring met en kennis van industriële productietechnieken die gebruik maken van stoom, vacuüm, hydrauliek en of perslucht. Je kunt goed met verschillende softwareprogramma’s overweg zoals Windows, ERP systeem. Je vervangt de Operations Manager bij afwezigheid en je assisteert hem in (verbeter)projecten. Je initieert en werkt mee aan innovatieve projecten en duurzaamheid.

Wij kijken er naar uit dat jij meeneemt:

 • Minimaal een afgeronde technische opleiding op het niveau van MBO(4+) op het gebied van Werktuigbouw, Processtechniek of Mechatronica.
 • Een groot verantwoordelijkheidsgevoel, goede plannings- en organisatiecapaciteiten, groot veiligheidsbesef, een flexibele instelling en proactieve houding.
 • Een opleiding op het gebied van leidinggeven en minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als leidinggevende en met begrip voor medewerkers met een andere culturele achtergrond.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal en goede communicatievaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Kennis van Duitse en Engelse taal is handig in de communicatie met relaties en leveranciers.
 • Ervaring met Lean manufacturing en continue verbeteren, bij voorkeur een opleiding tot yellow/ green belt is een pré.

Wij bieden:

 • Een leidinggevende functie waarin je de ruimte krijgt om de productiefaciliteiten te ontwikkelen en je team daarin mee te nemen.
 • Samen met ons ga je de uitdaging aan en maak je de ontwikkeling naar nieuwe innovatieve productieprocessen.
 • Mogelijkheden om middels opleiding aan je eigen ontwikkeling te werken.
 • Een functie waarin je in een 2 ploegenschema werkt. De ene week werk je in de ochtenddienst, dan een week in de middag-/avonddienst.
 • Wij bieden een marktconform salaris en arbeidsvoorwaarden volgens CAO.

Kijk voor een impressie van Hordijk EPS naar de volgende filmpjes:

Voor eventuele inlichtingen of vragen over de functie of procedure, kun je contact opnemen met Sander de Jager (Operations Manager), of Gerarda Herrewijnen (HR). Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je solliciteren? We zien je motivatiebrief en CV graag tegemoet. Deze kun je sturen aan hr@hordijk.nl.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief